Utorak, 5 Marta, 2024

HEMOFARM: Dvocifreni rast, planovi za mega-fabriku i održivi razvoj

Najčitanije objave

Hemofarm je postigao dvocifreni rast u 2023. godini s proizvodnjom od 7,8 milijardi jedinica, potvrđujući svoju poziciju regionalnog lidera, kako je istaknuto na novogodišnjem okupljanju kompanije. Generalni direktor Hemofarma, Ronald Zeliger, najavio je investicije od preko 100 miliona eura za transformaciju kompanije u mega-fabriku, što će unaprijediti tržište Zapadnog Balkana.

Zeliger je naglasio prisutnost Hemofarma na gotovo 40 svjetskih tržišta, ističući ih kao jednog od najvećih farmaceutskih proizvođača u regionu. Pored poslovnog uspjeha, Hemofarm se ističe kao lider u održivom razvoju, proširujući portfolio proizvoda za tretiranje i prevenciju različitih oboljenja.

Ova godina bila je obilježena nizom jubileja, uključujući 20 godina Hemofarm Banja Luke i brenda Probiotic, te 30 godina rada Hemofarm Fondacije. Kompanija je višestruko nagrađena za svoje društveno odgovorne projekte.

Hemofarm je također predstavio Stada Expo, platformu posvećenu održivom razvoju koja putuje Evropom. Zeliger je najavio nastavak razvoja kompanije kao modernog i odgovornog entiteta te angažman u edukaciji i promociji održivog poslovanja.

Kao dio Stada grupe, Hemofarm je jedna od najvećih njemačkih investicija, s više od 4.000 zaposlenih na četiri kontinenta. Od 2006., u Hemofarm je investirano preko 450 miliona eura. Također, u sklopu globalne akcije Dan brižnosti, više od 200 zaposlenih iz Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore, sudjelovalo je u dobrovoljnom davanju krvi kako bi promovirali ovaj humani čin.

Najnovije objave