Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024

Gdje je Amela? Misteriozni nestanak mlade Crnogorke glavna vijest u Švedskoj

Najčitanije objave

U Švedskoj je nestala Amela Kalač (24) za koju se sumnja da je oteta. Švedska policija već dva dana traga za njom.

Amela je porijeklom iz Rožaja, točnije iz sela Gusnica u Crnoj Gori, a njena obitelj već duže vrijeme živi i radi u Švedskoj.

Kako javljaju švedski mediji, incident se vodi kao otmica i postoji mogućnost da je Amela oteta na putu prema kući u Grästorp. I pored višednevne potrage, ona još nije pronađena, a jedan je muškarac uhapšen zbog sumnje da je izvršio otmicu.

– Samo želimo da je nađemo. Trenutno nam je najvažnije u životu da je vratimo kući – kaže Amelina sestra Ilda.

Posljednji put kada je neko iz Ameline obitelji imao kontakt s njom bila je noć između 13. i 14. februara.

Amela inače radi u umirovljeničkom domu, a u nedjelju je s braćom i sestrama bila u posjeti majci u bolnici. Ali ujutro je nije bilo i ubrzo je prijavljen njen nestanak. Policija je intenzivno pretraživala područje, posebno Forshall gdje muškarac, koji je sada u pritvoru, kaže da je posljednji put vidio Amelu.

Amelin nestanak šokirao je sve u malom gradu Grästorp s oko 3.000 stanovnika. Mnogi stanovnici pomažu u pronalaženju, kao i Amelina obitelj.

– Mi smo velika obitelj koja je tražila nekoliko dana, ali je ne možemo pronaći. Ovo je najgora stvar kroz koju sam prošla u svom životu. Potpuno sam uvjerena da ne bi dobrovoljno nestala, tako da sam sada uplašena i zabrinuta – kaže sestra Ilda.

– Moja sestra i ja smo uvijek bile veoma bliske. Ona je osoba koja brine o svojoj obitelji, koja uvijek vidi svjetlo u mraku – kaže Ilda.

Amela je s obitelji došla u Švedsku prije sedam godina. Sve tri sestre rade u zdravstvu, a brat studira.

Telegraf je prenio da se Amela navodno trebala vidjeti s prijateljem koji joj je dugovao novac. Osumnjičeni, koji je od ranije poznat obitelji, izjavio je da je ona navodno iskočila iz njegovog automobila i zatim nestala.

Najnovije objave