Srijeda, 24 Jula, 2024

Fudbaleri BiH okupili se u Zenici u sklopu priprema za meč sa SAD-om

Najčitanije objave

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja će 18. decembra u Los Angelesu odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država, počela se danas okupljati u Trening centru NSBiH u Zenici.

Selektor Ivaylo Petev, koji je stigao nešto prije podneva, već se u 12.30 sati, na press-konferenciji, obratio se novinarima te govorio o planu kratkih pripremama pred odlazak u SAD.

“Zmajevi” će, do ponedjeljka ujutro, kada će iz Sarajeva otputovati za Istanbul odakle će imati let za SAD, obaviti ukupno tri treninga.

“Zvali smo igrače iz Premijer lige BiH, koji su, uglavnom 1998. godište i mlađi. Bio bih sretan da se većina nametne te da s nama budu i u budućnosti. Uvijek sam govorio da imamo dosta zanimljivih igrača, ali su neki otpali zbog vakcine.”, istakao je Petev.

Na pitanje zašto nije pozvan i prvi strijelac Premijer lige BiH, Petev je dodao kako je za ovu utakmicu tražio drugi profil igrača, jer mu je potrebna “trka, borba i snaga”. Uz to je Jovo Lukić, dodao je, dosta mlad pa se i budućnosti može računati na njega.

”Zahvalio bih selektoru i stručnom štabu na pozivu. Pružit će svoj maksimum da ispunim očekivanja, jer je velika čast igrati za svoju reprezentaciju. Svima koji počinju igrati nogomet, čast je igrati za svoju reprezentaciju pa tako i meni. Već sam upisao jedan nastup”
, izjavio je Andrej Đokanović, koji je dodao da se nada da će ispuniti očekivanja.

Napomenuo je kako su ovakve prilike ono što svaki igrač priželjkuje, jer da im pokazuju kako se “na njih ozbiljno računa” pa mogu napraviti i bolju karijeru.

“Sigurno da je poziv u reprezentaciju nešto o čemu svi sanjaju. Pogotovo igrači iz PLBiH, koji sigurno imaju veliku želju za igranjem za reprezentaciju i davanja svog maksimuma za grb BiH.”, kazao je Ajdin Nukić.

Petev je za ovu utakmicu pozvao sljedeće igrače:

– golmani: Belmin Dizdarević (Sarajevo), Nikola Ćetković (Borac);

– odbranbeni igrači: Selmir Pidro (Sarajevo), Numan Kurdić (Sarajevo), Aleksandar Vojnović (Borac), Hrvoje Barišić (Zrinjski), Josip Ćorluka (Zrinjski), Vedran Vrhovac (Željezničar), Ajdin Nukić (Tuzla City);

– vezni red: Andrej Đokanović (Sarajevo), Amar Begić (Borac), Igor Savić (Zrinjski), Marijan Ćavar (Široki Brijeg), Mehmed Ćosić (Velež), Haris Ovčina (Velež), Saša Maksimović (Sloboda), Almedin Ziljkić (Olimpija);

– napadači: Jovo Lukić (Borac), Sulejman Krpić (Tuzla City).

Najnovije objave