Utorak, 25 Juna, 2024

Elvedina Muzaferija ostvarila najbolji rezultat bh. skijanja u historiji Svjetskog kupa

Najčitanije objave

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija je zauzela 18. mjesto u superveleslalomu u Sankt Moritzu u okviru Svjetskog kupa.

Naša najbolja skijašica je utrku završila s vremenom 59.41, što je za 1,6 sekundi sporije od Italijanke Federice Brignone koja je danas ostvarila trijumf.

Ovo je za našu skijašicu najbolji rezultat u karijeri i nema sumnje da će samo biti podsticaj za još bolji rad i bolje rezultate u budućnosti.

S današnjim historijskim plasmanom Elvedina je osvojila 13 bodova u Svjetskom kupu.

Što se tiče same utrke, Brignone je danas došla do prve pobjede u sezoni i to s vremenom 57.81, dok je na drugom mjestu završila, također Italijanka, Elena Curtoni koja je za sunarodnicom zakasnila 11 stotinki.

Mjesto na podijumu također je osvojila i Amerikanka Mikaela Shiffrin, a treba reći da je današnju utrku obilježio nešto teži pad švicarske skijašice Lare Gut-Behrami, a ona je pri velikoj brzini izletjela sa staze i zabila se u zaštitnu ogradu.
Naša najbolja skijašica je u februaru ove godine ostvarila najbolji rezultat bh. skijanja kada je u u alpskoj kombinaciji u Cortini d'Ampezzo osvojila 16. mjesto na Svjetskom prvenstvu i na taj način se zlatnim slovima upisala u historiju bh. skijanja, piše Klix.ba

Treba reći i to da su Muzaferiji jučer u utrci superveleslaloma izmakli bodovi za samo dvije pozicije.

Najnovije objave