Utorak, 16 Aprila, 2024

Edin Džeko ulazi u poslovni svijet: Investira u brend Hidn-Ander

Najčitanije objave

Edin Džeko, kapetan bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije, ostvaruje izvanrednu sezonu u dresu Fenerbahčea i istovremeno se sve više uključuje u poslovne projekte.

Počeo je investirati u nekretnine u Sarajevu i graditi zgrade u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Već 2016. godine, hrvatski mediji su izvještavali o njegovim ulaganjima, zajedno sa Senijadom Ibričićem, u luksuzni turistički objekt blizu Splita. Osim toga, Edin je vlasnik ekskluzivnog restorana u Dubrovniku, poznatog po visokim cijenama, kao što je primjerice hamburger koji košta oko 50 KM. Nedavno je zajedno sa suprugom Amrom promovirao kavu jednog proizvođača iz Bosne i Hercegovine.

Sada je Edinov PR obavijestio novinare o njegovom ulasku u novi poslovni poduhvat.

“Edin Džeko se pridružuje kao investitor pristupačno luksuznom brendu Hidn-Ander”, piše u priopćenju koje su dobili mediji, uz pohvale za našeg reprezentativca i kratki pregled njegove nogometne karijere.

Ovaj brend sa sjedištem u Milanu proizvodi mušku i žensku obuću, a u posao je uključena i Edinova supruga Amra.

“Kao investitor, uključila se i poduzetnica i humanitarka Amra Džeko. Bivša bh. manekenka i međunarodna glumica, poznata i pod djevojačkim prezimenom Amra Silajdžić, ambasadorica je dobrotvorne zaklade ‘Srce za djecu’, koja pomaže obiteljima i djeci koja se bore s rakom”, navodi se u priopćenju.

Najnovije objave