Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Dolazi još veće zahlađenje

Najčitanije objave

U centralnim i istočnim područjima Bosne i većem dijelu Hercegovine, prijepodne će padati snijeg, dok se na krajnjem jugu očekuje kiša ili susnježica. Tijekom drugog dijela dana, oblaci će se postepeno razvedriti širom zemlje.

Vjetar će u većem dijelu Bosne biti slab do umjerene jačine, dolazeći iz sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuje se jaka bura.

Jutarnje temperature kretat će se od -5 do -1°C, dok će na jugu biti nešto toplije, s temperaturama od 2 do 5°C. Najviše dnevne temperature bit će od -2 do 2°C, s najtoplijim uvjetima na jugu gdje će doseći do 8°C.

U Sarajevu će prijepodne biti oblačno, s padavinama snijega u jutarnjim satima, no tijekom drugog dijela dana očekuje se smanjenje oblačnosti. Jutarnje temperature bit će između -4 i -2°C, dok će najviše dnevne temperature varirati od -1 do 2°C, prema informacijama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U nedjelju će prevladavati pretežno sunčano vrijeme, s vjetrom koji će biti slab istočnog i sjeveroistočnog smjera u većem dijelu Bosne. U Hercegovini i jugozapadu Bosne očekuje se umjereno jaka bura. Jutarnje temperature bit će većinom između -12 i -5°C, dok će najviše dnevne temperature biti uglavnom između -2 i 3°C, na jugu zemlje između 5 i 8°C.

U ponedjeljak će i dalje prevladavati pretežno sunčano vrijeme, s mogućim naoblačenjem s zapada tokom noći na utorak. Vjetar će biti slab i promjenljivog smjera. Jutarnje temperature bit će većinom između -12 i -5°C, na jugu zemlje oko 2°C, dok će najviše dnevne temperature biti uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 9°C.

U utorak se očekuje naoblačenje sa zapada, što će uzrokovati susnježicu ili snijeg, dok će u nižim predjelima padati kiša, posebno na jugu i sjeveru zemlje. Vjetar će biti slab istočnog i sjeveroistočnog smjera u većem dijelu Bosne, dok će na jugozapadu Bosne i u Hercegovini puhati umjereno jaka bura. Jutarnje temperature bit će većinom između -3 i 1°C, na jugu oko 4°C, dok će najviše dnevne temperature biti uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.

Najnovije objave