Utorak, 16 Aprila, 2024

Dodikov advokat: Miloš Lukić u bolnici, odbrana traži odgađanje današnjeg ročišta

Najčitanije objave

Goran Bubić, branilac predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika, rekao je da je odbrana vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića zatražila odgađanje današnjeg ročiša pred Sudom BiH, s obzirom da je Lukić u bolnici.

Bubić je za RTRS rekao da ne postoje uslovi da danas počne glavni pretres i da ne vidi svrhu ročišta, ali da su spremni da idu u Sud ako to bude potrebno.

On je istakao da se “ne može očekivati pošteno suđenje Dodiku i Lukiću”, jer su zahtjevi odbrane odbačeni, a da o njima nije meritorno odlučivano.

Bubić je podsjetio da odbrana tvrdi da ne postoji krivično djelo za koje se Dodik i Lukić terete jer Christian Schmidt “nije visoki predstavnik” jer nije imenovan u Vijeću sigurnosti UN-a.

Podsjećamo, pred Sudom BiH za danas je zakazano ročište u predmetu protiv predsjednika RS Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića zbog nepoštivanja odluka Christiana Schmidta.

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić odbacio je zahtjev odbrane predsjednika RS za izuzeće četiri tužioca u procesu protiv predsjednika.

Najnovije objave