Utorak, 5 Marta, 2024

Dodik: Nisam znao da je Konaković tako glup; mi smo ostvarili one ciljeve koje smo htjeli

Najčitanije objave

Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik komentarisao je danas djelovanje i retoriku ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića.

– Nisam znao da je tako glup kada kaže se sve to svodi na Rusiju, znate. Ni Tito sebi nije dozvoljavao da ode 20 dana u Ameriku i da se šepuri po svijetu, a ostavi ovdje neriješene probleme kao što je to uradio Konaković. Bilo bi interesantno da se vidi gdje je boravio i na čijem je trošku bio – započeo je Dodik.

Dodaje da je prema njegovom saznaju Konaković više od 20 dana u Americi.

– I tamo dobacuje i sve negativno priča o Republici Srpskoj, pokušava je predstaviti kao problem. To govori da je napustio politiku zajedničkog djelovanja, da krši politički konsenzus oko nekih stvari – naveo je te dodao:

– Kad ga ovako slušate, on je pun nekih zagovaranja za razgovore, uvažavanja i tako dalje, ali kad ostane sam njegova retorika se nimalo ne razlikuje od one koju smo mogli da čujemo od Bisere Turković. Nama je to apsolutno jasno. Međutim, ja njemu moram da poručim da smo mi kroz ovaj aranžman ostvarili one ciljeve koje smo htjeli da ostvarimo.

Zaključio je kako Konaković nije “naš zajednički” ministar vanjskih poslova, piše Faktor.

Najnovije objave