Utorak, 16 Jula, 2024

Dodik nahvalio Čovića i Milanovića

Najčitanije objave

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je danas kako je veoma zahvalan lideru HDZ-a BiH Draganu Čoviću jer je došao u Banju Luku i tamo na sjednici parlamenta Republike Srpske podržao taj entitet dok je bošnjački čelnik Bakir Izetbegović to ocijenio kao zapreku postizanju dogovora o izbornom zakonu.

“Ako je išta vrijedilo na posebnoj sjednici (parlamenta RS), onda je to što je Dragan Čović došao i rekao to što je rekao”, kazao je Dodik u intervjuu za televiziju RS-a (RTRS).

Čović je u govoru koji je održao pred zastupnicima u Narodnoj skupštini RS-a pozvao na očuvanje Republike Srpske, opisavši to kao najbolji način da se sačuva BiH kao država tri konstitutivna naroda odnosno kako bi se spriječila nastojanja za uspostavu unitarne države, za što odgovornim smatra Bošnjake.

Dodik: Milanović o BiH govori racionalno i točno
Čović je tvrdio kako je na djelu Dayton II čiji je cilj ukloniti odredbe o konstitutivnosti naroda kao temelju BiH. Dodik je kazao kako Čovića doživljava kao osobu koja je prijatelj i Srba i i Bošnjaka, ali istodobno dosljedno zastupa “svoje interese”.

Hvalio je i hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića za kojega je ocijenio da o stanju u BiH govori “racionalno i točno”. Ustvrdio je kako je to upravo rezultat dobrih odnosa koje su izgradili hrvatski i srpski političari u BiH.

“Kako bi se danas prema nama odnosili Europska unija, NATO, međunarodna zajednica da mi majoriziramo Hrvate kao što to rade Bošnjaci? Kako bi se hrvatska država i politika odnosila prema Republici Srpskoj? Da li bi čuli predsjednika Milanovića koji govori veoma racionalno i veoma točno? Za nas je veoma korisno da surađujemo”, kazao je Dodik ustvrdivši kako takva suradnja nije na štetu Bošnjaka, piše Index.hr.

Najnovije objave