Petak, 14 Juna, 2024

Đokovića će deportovati u Srbiju? Premijer Australije: Čestitam našim graničarima, ispravno smo postupili!

Najčitanije objave

Vlada Australije poništila je vizu Novaku Đokoviću, pa će srbijanski teniser, kako stvari stoje, biti deportovan u Srbiju, objavio je Reuters, pozivajući se na izbor blizak Australian Openu, turniru na kojem je Đoković trebao nastupiti.

Prvi teniser svijeta, koji je u Melbourn došao s ciljem da osvoji 21. Grand Slam turnir, podnio je žalbu na tu odluku, ali njegov otac Srđan u večernjim satima je objavio da će Novak biti deportovan.

Premijer Australije, Scott Morrison, na konferenciji za medije je rekao da su vlasti ove zemlje zabranili su ulazak u državu prvom reketu svijeta iz razloga jer nije vakcinisan.

Morrison je pojasnio ovu tamošnjih vlasti o stopiranju ulaska u zemlju Novaku Đokoviću.

“Pravila su pravila, nema izuzetaka. To je politika ove vlade. Obezbjedila je da imamo najbolje brojke tokom pandemije. Bili smo kritikovani zbog naših striktnih mjera, ali smo bili u pravu. Čestitam našim graničnim vlastima na tome što rade svoj posao. Odgovornost je na putniku da ispunim zahteve. Ukoliko nisu ispunjeni, ulazak neće biti dozvoljen. U ovom slučaju to nije bilo ispunjeno i zato mu nije bio dozvoljen ulazak”, rekao je Morison i dodao:

“Ljudi sa vizom koji ne zadovoljavaju uslove za ulazak dolaze svakog dana i bivaju vraćeni nazad ukoliko ih ne ispunjavaju. To se dešava stalno. To što je neko imao vizu i ukrcao se u avion, ne znači da će moći da uđe. Kod nas je jednostavno, ako ste dva puta vakcinisani i imate vizu, slobodni ste da uđete. Ako niste dva puta vakcinisani, morate imati dokaz zbog čega niste kako bismo vam dopustili da uđete. Nije mogao da pruži dokaze i nije mu odobren ulazak.”

Morrison je istakao da su pravila i zahtjevi bili poznati još u novembru.

Đoković tako u Australiji neće imati priliku da se bori za rekordni 21. naslov Grand Slama po čemu bi pretekao svoja dva najveća rivala, Rogera Federara i Rafaela Nadala.

Najnovije objave