Utorak, 25 Juna, 2024

Đilas optužio Vučića da uvozi sigurne glasove iz RS-a

Najčitanije objave

Predsjednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas objavio je večeras videosnimak kako vladajuća stranka i Aleksandar Vučić uvoze sigurne glasove iz RS-a, javlja Nova S.

Naime, Đilas je na svom twitter nalogu objavio snimak na kome se mogu vidjeti građani koji su automobilima i kombijima sa registarskim oznakama iz RS-a 31. januara i 1. februara došli da bi, kako tvrde iz SSP-a, po ubrzanoj proceduri dobili državljanstvo Srbije.

“Jedini uslov je da glasaju za SNS. Ljudi se kombijima dovoze u policijske stanice širom Srbije, a najviše u Beogradu”, navode iz te stranke.

Na pitanje odakle su, građani odgovaraju da su “preko granice, iz Sarajeva, Bijeljine, iz Bosne”.

Kako navode iz SSP-a svaka grupa ima spisak i svog koordinatora.

Da vlast namjerno prijavljuje nove građane kako bi glasali za njih na predstojećim izborima otkrio je nedavno i zamjenik predsjednika SSP-a Borko Stefanović.

On je na konferenciji za novinare u ponedjeljak rekao da je vladajuća Srpska napredna stranka, zloupotrebom nadležnih institucija, prijavila fiktivne stanovnike na beogradskoj opštini Vračar.

– Naime, u Ulici cara Nikolaja 72 na Vračaru smo dobili informaciju da je za kratak period prijavljeno 20 građana na prebivalište u gradu Beogradu, da bi se na taj način SNS-u povećali izgledi za bolji rezultat na izborima – istakao je Stefanović, dodajući da se radi o biračkom mjestu 37 na Vračaru.

Najnovije objave