Utorak, 5 Marta, 2024

Djevojka pala u gradskom autobusu i zadobila teške povrede opasne po život

Najčitanije objave

Sedamdeset sedmogodišnja N. H., stanovnica Sarajeva, ozbiljno je povrijeđena nakon što je pala u autobusu javnog gradskog prevoza u Sarajevu.

Prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), incident se dogodio u srijedu na kolovozu ulice Asima Ferhatovića u sarajevskoj općini Centar.

Prilikom pokretanja autobusa javnog gradskog prevoza koji je vozio K. H. (30), stanovnik Sarajeva, putnica N. H. je pala u autobusu. Nakon što je izašla iz autobusa u ulici Zelenih beretki, općina Stari Grad Sarajevo, sedamdesetsedmogodišnjakinja je osjetila bolove, a hitna medicinska pomoć joj je pružena od strane tima Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS.
U saopćenju se dodaje da je ljekar u KUM-u UKC u Sarajevu utvrdio da je starica zadobila teške povrede opasne po život, te je prebačena na Kliniku za anesteziju i reanimaciju radi daljeg liječenja.

Dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo je obaviješten, a uviđaj su izvršili pripadnici Uprave policije MUP-a KS i ovlašteni sudski vještak za saobraćajnu struku.

Pripadnici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju s radom na dokumentiranju ovog saobraćajnog incidenta, zaključuje se u saopćenju MUP-a KS.

Najnovije objave