Utorak, 16 Aprila, 2024

Daily Mail: Ako padne Ukrajina, SAD će žrtvovati evropsku naciju kako bi izbjegli nuklearni sukob

Najčitanije objave

Dugoočekivana ukrajinska protuofenziva nije uspjela, a smanjenje zapadne vojne podrške stvara stvarne strahove od moguće pobjede Vladimira Putina i potencijalnog uništenja Europe. Ovaj razvoj događaja, kako izvještava Daily Mail, otvara mnoge zabrinjavajuće perspektive.

Jedan od glavnih strahova leži u mogućem smanjenju paketa pomoći Ukrajini, što bi koristilo Putinu ograničavajući resurse ukrajinskih vojnika u borbi protiv ruskog nadiranja.

Ako Putinova Rusija uspije u Ukrajini, to ne bi samo značilo uništenje ove zemlje i njenog naroda, već bi imalo ozbiljne globalne posljedice. Pobjeda Rusije bi označila pad NATO-a, ekonomski potres za Zapad, a potencijalno bi omogućila jačanje neprijatelja poput Kine, Irana i Sjeverne Koreje.

Ruski uspjeh u Ukrajini bi označio vojni gubitak za Zapad, što bi poslalo opasnu poruku da je NATO, predvođen Sjedinjenim Državama, spreman žrtvovati europsku naciju kako bi izbjegao nuklearni sukob. Ovo bi moglo otvoriti vrata za nuklearni rat, što bi bila noćna mora za cijeli svijet.

Osim toga, uspjeh Rusije bi mogao potaknuti nacije da razmotre vlastito oružje za masovno uništenje kao način zaštite od nuklearnih prijetnji drugih zemalja. To bi dovelo do povećanja broja zemalja s nuklearnim arsenalima i povećalo rizik od njihove zloupotrebe, uključujući terorističke napade.

Sve u svemu, Putinova pobjeda u Ukrajini bi preokrenula globalni poredak, potkopala percepciju SAD-a kao svjetske sile i potaknula druge zemlje, uključujući Kinu, Iran i Sjevernu Koreju, na daljnju vojnu ekspanziju.

Osim toga, uspon Rusije bi mogao dovesti do jačanja Putinovih saveznika, uključujući Iran i Sjevernu Koreju, što bi moglo izazvati nuklearni sukob s katastrofalnim posljedicama.

U ovim nesigurnim vremenima, važno je da Zapad shvati ozbiljnost situacije i poduzme potrebne korake kako bi ojačao svoju obranu i spriječio potencijalni globalni konflikt.

Najnovije objave