Utorak, 16 Jula, 2024

Čović: Moglo bi se dogoditi da čak u ovom tjednu budu okončani pregovori

Najčitanije objave

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH i HDZ-a BiH izjavio je u ponedjeljak u Ljubuškom kako bi se moglo dogoditi da čak u ovom tjednu budu završeni pregovori oko izborne reforme u zemlji.

– Vrata su kao i dosad potpuno otvorena. Moramo se razumjeti, dostignutu razinu unaprijediti, a moglo bi se dogoditi da čak u ovom tjednu budu i okončani ti razgovori – kazao je prvi čovjek HNS-a u izjavi za medije.

Naveo je i kako očekuje ohrabrenje međunarodne zajednice za nastavak pregovora.

– Ako to bude kako ja očekujem, onda mi ulazimo u potpuno nove faze razgovora. Dimenziju koja više neće spominjati ovu napetost u političkom smislu, nego dati jednu novu vrijednost – ocijenio je Čović.

Dodao je da mu se optimizam polako vraća jer bez njega, kako kaže, nema sreće.

Čović je govorio i o zaključcima HNS-a, kazavši kako komentara na njih ima jako puno, no smatra da su oni u potpunosti okrenuti prema BiH.

– Mislim da moramo biti zadovoljni s onim što smo uradili i zajedništvom koje je proisteklo iz tog duha održanog sabora, kao i kvalitetom zaključaka koji su do kraja okrenuti našoj domovini BiH, našem narodu… – naglasio je.

Napomenuo je kako su oni odaslati na svaku bitnu međunarodnu adresu koja je imala interesa prema onom što HNS radi u posljednjih nekoliko godina u BiH.

– Većina reakcija koje sam ja čuo i od osoba s kojim sam razgovarao bila je krajnje pozitivna prema zaključcima koje smo dali – kazao je Čović.

On nije želio komentirati izjave bošnjačkih političkih predstavnika o spomenutim zaključcima, kazavši samo kratko kako svatko ima pravo na svoje mišljenje.

– Kad svi sagledaju ono što smo stvarno napisali i poruku koju smo poslali, ja sam siguran da će svi oni na kraju jednoglasno podržati zaključke, kao što smo to uradili i mi u HNS-u – zaključio je Čović, javlja Fena.

Najnovije objave