Utorak, 25 Juna, 2024

Četvrti Austrijski bal u Bosni i Hercegovini

Najčitanije objave

Četvrti Austrijski bal u Bosni i Hercegovini održat će se osmog juna u sarajevskoj Vijećnici, jednoj od najljepših građevina regije. Na balu će nastupiti 700 umjetnika iz cijele Evrope, uključujući pijanistu Roberta Vernera, a prvi put će nastupiti i Sarajevska filharmonija.

Na konferenciji za medije gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, šef Delegacije Evropske unije Johann Sattler i austrijska ambasadorica Ulrike Hartmann izrazili su zadovoljstvo zbog nastavka tradicije. Karić je istakla da će više od 700 umjetnika obogatiti kulturnu scenu Sarajeva i cijele zemlje.

Austrijska ambasada podržava organizaciju bala, a Hartmann je naglasila da bal simbolizira veze između Austrije i BiH, te Beča i Sarajeva. Sattler je istakao važnost kulture u povezivanju ljudi.

Udruženje Austrijski bal u BiH, predvođeno predsjednicom Zinaidom Jamakosmanović, organizira program koji će trajati od 20:00 do 03:00. Među izvođačima su bariton Marko Kalajanović, plesni par Lovro Petraković i Adriana Glowacka, KUD Jedinstvo iz Splita, Bella Arte iz Sarajeva, te plesne grupe Baila Conmigo i La Negrita.
“Gala Nacht će se održati u sarajevskoj Vijećnici s početkom u 20:00. Dress code je duga balska haljina za dame i frak ili crno odijelo s leptir mašnom za gospodu,” podsjetila je Jamakosmanović.

Najnovije objave