Utorak, 16 Jula, 2024

Čega se boje Dodik, Cvijanović i Višković?

Najčitanije objave

Da li su se predstavnici vlasti u RS prepali posljedica koje bi po njih moglo da ima eventualno predlaganje Skupštini RS nacrta zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu RS?

Ovo su se zapitali mnogi jer je umjesto Vlade, kako je to predviđeno zaključcima NSRS, poslanik SNSD-a Srđan Mazalica predlagač Nacrta zakona o VSTS Republike Srpske, piše Buka.

Uvodnim izlaganjem Mazalice pred parlamentom 9. februara naveče, otvorena je rasprava koja se odnosi na formiranje visokog sudskog i tužilačkog savjeta.

Nacrtom se predviđa osnivanje visokog sudskog i tužilačkog savjeta RS čiji zadatak bi bio imenovanje sudija i tužilaca na teritoriji Republike Srpske, što su mnogi proglasili neustavnim djelovanjem.

Poslanik PDP-a Igor Crnadak je direktno prozvao predsjendika Vlade RS, predsjednicu RS, člana Predsjedništva BiH iz RS i ministra pravde da su se prepali posljedica i svu odgovornost prebacili na poslanike u Narodnoj skupštini.

„Ova rasprava je objedinila sve što je negativno u ovoj vlasti. Rasprava počinje navodnim sukobom SDA i SNSD. Narode, odbacite sve što slušate kad se ove dvije stranke svađaju. To je prevara. Ja sam za i PDP je. Da imamo svoj VSTS i da budemo nezavisna republika. Ako to može. Ako to ne može i ako je sve ovo vaša prevara onda nismo za to“, rekao je Crnadak kazavši da ovaj zakon treba zvati Mazalicin zakon, prenosi BN televizija.

Najnovije objave