Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024

Brutalna likvidacija u Splitu: Ubijen član najpoznatije zločinačke organizacije

Najčitanije objave

Splitska policija je na području Malačke na Kozjaku iznad Kaštel Starog pronašla mrtvog muškarca, javlja 24sata. Sumnja se da je riječ o ubojstvu, a jedan muškarac je uhićen.

“Jučer tijekom dana prijavljen nam je nestanak dvojice muškaraca koji su posljednji put viđeni zajedno 03. veljače 2022.godine na području grada Splita“, kazali su iz policije.

Tijelo pronađeno u večernjim satima
Odmah po zaprimljenim prijavama nestanka pokrenuto je intenzivno traganje za osobama.

“Jučer tijekom dana na području Splita pronađeno je osobno vozilo koje koristi jedan od njih. Jedan od muškaraca za kojim smo tragali danas tijekom dana je pronađen, nalazi se u službenim prostorijama i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje. Danas oko 18:30 sati na području Malačke policijski službenici pronašli su tijelo muške osobe. U ovom događaju utvrđeni su elementi kaznenog djela”, objavili su iz splitske policije.

Slobodna Dalmacija piše kako je zbog sumnje da je ubio Petra Vuknića, pripadnika najpoznatije zločinačke udruge iz Splita, uhićen Dragomir Petrović zvani Buvel.

Protiv Vuknića se vodio postupak na Županijskom sudu u Splitu za sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji Željka Rajića i pokušaju ubojstva Joze Čabraje. Vuknić je prvi član organizacije Željka Rajića koji se nagodio s USKOK-om i izašao iz zatvora nakon što je osuđen na tri godine zatvora za svoju ulogu u pokušaju ubojstva Joze Čabraje. No, ubrzo se predomislio i srušio sporazum na Vrhovnom sudu. Tvrdio je da mu nije dobro pojašnjeno što zapravo potpisuje, piše Dalmatinski portal.

U siječnju 2020. godine, Uskok je podigao optužnicu protiv 13 osoba iz splitske zločinačke organizacije. Organizacija je razbijena deset mjeseci ranije u akciji PNUSKOK-a i specijalne policije, a članove se teretilo za razna kaznena djela – između ostalog i pokušaj ubojstva i teškog ubojstva, iznude i pokušaja iznude te protupravno oduzimanje slobode. Među optuženima je bio i Petar Vuknić.

Petar Vuknić

Organizacija je imala plan da usmrte dva hrvatska državljanina, nabavljali su vatreno oružje i streljivo, prijevozna sredstva, odjeću, rukavice, potkape i kiselinu, čime su se služili u pokušajima da ih usmrte i oštetili automobil supruge osobe s kojom su bili u sukobu, navodi se između ostalog u optužnici.

Dobrovoljno se predao policiji
Petrović se navodno dragovoljno predao policiji u subotu poslijepodne nakon što je od jutra trajala potraga za obojicom. Dalmatinski portal navodi da su privedenom prije desetak godina sudili zbog ubojstva iz koristoljublja starice u Njemačkoj

U subotu ujutro je brat Dragomira Petrovića prijavio njegov nestanak te je policija tada krenula u pretragu terena s psima na području Trolokava gdje Petrović živi. Petrović se predao, a prema neslužbenim informacijama, tvrdio je da se radilo o obračunu vatrenim oružjem u kojem je uspio prvi ispaliti smrtonosni hitac.

Prije njegove predaje pričalo se da je oteo Petra Vuknića zbog neriješenih odnosa oko ilegalnog posla, piše Slobodna Dalmacija.

Najnovije objave