Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Bosanac postao heroj u Americi, spasio majku i dvoje djece: “Kakva hrabrost”

Najčitanije objave

Američki mediji pišu o državljaninu BiH Nihadu Ibrahimoviću koji je u Hartfordu, u Connecticutu, spasio majku i dvoje djece iz prevrnutog automobila.

Pojedinosti događaja koji se odigrao prije nekoliko dana objavila je zdravstvena organizacija “Juniper Homecare” u kojoj Nihad već 17 godina radi kao menadžer, piše Klix.ba.

“Jutros, dok je bio na ruti dostave u Ulici South Whitney u Hartfordu, naš menadžer Nihad primijetio je nešto u daljini. Shvatio je da je riječ o automobilu koji se prevrnuo nasred ceste. Kada je vidio da se iz njega širi dim, shvatio je da nema puno vremena te je odmah krenuo u akciju”, stoji u objavi na službenoj stranici organizacije.

Kad se približio, Nihad, kojeg su prozvali “svojim herojem”, vidio je da su u automobilu zarobljeni majka i dvoje djece. “Brzo je reagirao i, razbivši prozor, uspio ih izvući na sigurno dok nije došla hitna pomoć”, objasnili su. Nihadov čin nazvali su nadasve nesebičnim i herojskim.

“Čast nam je imati ovakvog heroja u svom timu”, zaključili su uz par fotografija na kojima je prikazana nesreća, ali i Nihad koji je dobio svoje posebno parking mjesto te brojne čestitke i zahvale.

“Naš heroj”, “Bravo Nihade, bh. kultura uči nas da uvijek pomažemo drugima”, “Ovo je divno, hvala Bogu pa su svi dobro”, “Tako sam ponosna na Nihada”, “Kakva hrabrost, svijetu su potrebni ljudi kao ti”, “Bog ga blagoslovio”, “Mi imamo svog Supermena”, “Momčina”, nizali su se komentari.

Najnovije objave