Subota, 2 Marta, 2024

BiH u debelom minusu. U Sarajevu -11

Najčitanije objave

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Lokalno u Bosni po kotlinama ima niske naoblake. Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Bugojno -15; Sarajevo -11; Drvar, Livno, Tuzla i Zenica -10; Ivan Sedlo -9; Sanski Most -8; Banja Luka i Doboj -7; Bijeljina, Prijedor i Široki Brijeg -6; Gradačac i Stolac -5; Bjelašnica -2; Trebinje 0; Mostar 1; Neum 5°C.

U Bosni i Hercegovini se danas očekuje pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno po kotlinama u Bosni će biti niske naoblake. Naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na utorak. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -12 i -6°C, na jugu od -2 do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U prvoj polovini dana u utorak oblačno sa susnježicom ili snijegom. U nizinama će padati i kiša koja se može smrzavati. U drugoj polovini dana prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C.

Najnovije objave