Srijeda, 24 Jula, 2024

BiH dobila domaćinstvo Svjetskog taekwondo prvenstva za kadete

Najčitanije objave

Bosna i Hercegovina je dobila domaćinstvo Svjetskog taekwondo prvenstva za kadete koje će 2023. godine biti održano u Sarajevu, saopćeno je iz Taekwondo saveza BiH.

Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća svjetske Taekwondo federacije glasalo se između Meksika i Bosne i Hercegovine, a nakon prezentacije pristupilo se glasanju na kojem je naša država dobila domaćinstvo većinom glasova.

– Odlučivalo se između meksičkog Cancuna, jednog od najpoznatijih turističkih gradova svijeta i Sarajeva, a 90 posto članova Upravnog vijeća dalo je glas Bosni i Hercegovini što je najbolji pokazatelj našeg statusa u taekwondo svijetu – istakao je generalni sekretar Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine Vedran Ćubela.

Podsjećamo, Taekwondo savez BiH ranije je organizirao dva evropska prvenstva, 2020. za seniore i kadete, te 2021. godine za juniore, a sada će prvi put biti domaćin takmičenja na svjetskom nivou.

– Imamo odlične kapacitete i resurse za organizaciju ovako značajnog takmičenja. Nakon organizacije evropskih prvenstava imamo veliko iskustvo i znanje za uspješnu realizaciju Svjetskog prvenstva. Grad Sarajevo je poznat po Olimpijskim Igrama i EYOF-u, a sada možemo reći da je postao taekwondo grad. Siguran sam da ćemo se ponovo pokazati kao odlični domaćini – dodao je Ćubela na kraju.

Svjetsko taekwondo prvenstvo za kadete bit će održano 2023. godine, a konačan datum održavanja biće objavljen naknadno.

(Fena)

Najnovije objave