Utorak, 16 Jula, 2024

ZBOGOM PAMETI! Ruska ambasada u BiH tvrdi da SAD genetski uništava Ruse i da je Bosna iduća na meti!

Najčitanije objave

Ruska ambasada u Bosni i Hercegovini na svom službenom Facebook profilu ustvrdilo je da nikakve invazije na Ukrajinu nema i optužilo SAD da destabilizira BiH i priprema za nju scenarij nalik ukrajinskom te je optužilo Washington da pokušava “genetski uništiti Ruse”.

Ruska ambasada uobičajeno funkcionira postavljajući priopćenja na svojoj mrežnoj stranici no u nedjelju je na Facebook profilu s njihovim logom osvanula objava u kojoj se pokušava obračunati s porukom koja je u subotu objavljena na Instagramu veleposlanstva SAD. U toj američkoj objavi su citirani ruski dužnosnici koji prije agresije na Ukrajinu tvrde da napada neće biti i da Zapad širi lažnu propagandu kada na to upozorava.

“Lagali su”, zaključak je poruke u kojoj su citirane obmanjujuće izjave osoba poput šefa ruske diplomacije Sergeja Lavrova, Putinovog glasnogovornika Dimitrija Peskova i Anatolija Antonova, ruskog veleposlanika u Washingtonu.

Objava te poruke silno je razljutila ruske diplomate u Sarajevu te su odgovorili ponovo zanijekavši da je u toku invazija na Ukrajinu, piše Jutarnji list.

Najnovije objave