Petak, 24 Maja, 2024

Za vikend oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa slabim snijegom

Najčitanije objave

Za vikend se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom, javlja Anadolija.

“Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupni porast oblačnosti. Nešto manje oblačnosti i sunčanije se očekuje na jugu i jugozapadu. U večernjim satima, ponegdje u Bosni može pasti i malo kiše, a na planinama i malo snijega. Jutarnja temperatura zraka od minus tri do tri, na jugu do šest, a dnevna od osam do 14, na jugu do 16 stepeni Celzijusa”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Prvog dana vikenda u Bosni se očekuje pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana lokalno sa slabom kišom, a na planinama može pasti i malo snijega. Jutarnja temperatura zraka od minus jedan do četiri, na jugu do sedam, a dnevna od sedam do 13, na jugu do 16 stepeni.

U nedjelju se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno slaba kiša je moguća u Hercegovini. Poslije podne i tokom noći kiša u većem dijelu BiH. Na planinama se očekuje snijeg. Jutarnja temperatura zraka od nula do pet, na jugu do osam, a dnevna od osam do 12, na jugu do 16 stepeni.

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, a na planinama i sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka od jedan do šest, na jugu do osam, a dnevna od sedam do 12, na jugu do 16 stepeni.

Najnovije objave