Subota, 2 Marta, 2024

Vučić za SKY: Nećemo izručiti Radoičića Kosovu!

Najčitanije objave

U intervjuu za Sky news, koji u subotu prenose i beogradski i kosovski mediji na srpskom, Vučić je na tvrdnje Prištine da je navodno Beograd isplanirao akciju paravojne skupine u selu Banjska na sjeveru Kosova, rekao da je „uvijek lakše optužiti Beograd“.

“Ko će vjerovati da je zapravo nešto drugačije, skoro nitko”, rekao je Vučić, inzistirajući da i Kosovska policija (KP) koristi oružje proizvedeno u Srbiji, ali da im ga Srbija nije prodala.

Beograd ne može Prištini izručiti bivšeg potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića koji je priznao organiziranje paravojne skupine zato što Beograd ne priznaje Kosovo.

Donedavni potpredsjednik Srpske liste (SL), vodeće stranke kosovskih Srba, Milan Radoičić preuzeo je odgovornost za organiziranje paravojne skupine na sjeveru Kosova koja se sukobila s kosovskom policijom (KP) što je završilo smrću jednog policajca i trojice Srba u selu Banjska. Radoičić je nakon sukoba podnio ostavku na dužnost u SL-u i zanijekao bilo kakvo sudjelovanje države Srbije u napadu i sukobu.

Vučić je uvjeren da je lako pronaći oružje i to ne samo na crnom tržištu.

Pozivajući se na Radoičićevu izjavu u pretkaznenom postupku koji je protiv njega poslije sukoba na sjeveru Kosova pokrenulo srbijansko pravosuđe, Vučić je naveo njegovu izjavu da je “kupovao nešto u Srbiji, nešto u Hrvatskoj, nešto u BiH“.

„Provjerit ćemo to sada“, rekao je Vučić.

Srbijanski predsjednik potvrdno je odgovorio na pitanje da li mu je Radoičić blizak saveznik podsjetivši da je on bio potpredsjednik Srpske liste koji podržava službeni Beograd.

Međutim, Vučić je inzistirao da ne može reći da mu je Radočić bio prijatelj. “On je optužen. Bilo je to veliko, ogromno kazneno djelo “, naglasio je Vučić, komentirajući optužbu Prištine da je Radoičić vođa “terorističke skupine”, dok ga pravosuđe Srbije tereti za više kaznenih dijela u vezi sa sukobima na sjeveru Kosova.

Najnovije objave