Utorak, 25 Juna, 2024

Vučić: ‘Uperili su puške u mog Danila i naredili da skine majicu

Najčitanije objave

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu je opisao dramu kroz koju je navodno prošao njegov sin Danilo Vučić kada ga je zaustavljala kosovska policija.

“Tek sada sam doznao što se sve događalo na KiM. Posljednji put kada su zaustavili Danila, nedaleko od Podujeva, albanski policajci tražili su da, pod svaku cijenu, skine majicu na kojoj je pisalo ‘Predaja nije opcija‘”, napisao je Vučić.

“Danilo nije pristao, a onda su uperili puške u njega i pitali ‘Ime oca?‘. On je odgovorio:”Aleksandar! To je moj tata i vaš predsjednik”! Majicu mu nisu skinuli, obraz mu nisu ukaljali. Predaja nije opcija!”, napisao je srpski predsjednik na Instagramu, prenosi B92.

Kosovska policija zaustavila je i pretraživala automobil u kojem se nalazio sin predsjednika Srbije, koji je boravio na Kosovu na skupu održanom u Gračanici povodom Vidovdana.

‘Čestitam Kurtiju na hrabrosti‘
On je zaustavljen na izlazu s autoceste u selu Trude, prenosi B92 kosovski Koha ditore, dok TV Dukagjini navodi da je kosovska policija sina predsjednika Srbije natjerala da skine majicu s natpisom “Predaja nije opcija” jer su ocijenili da je riječ o provokativnim porukama.

Koha navodi da je Danilo Vučić zaustavljen u trenutku kada je išao na liturgiju u manastir Gračanicu.

“Čestitam Albinu Kurtiju na hrabrosti. Kurti nije tako hrabar kada je u mom društvu, ali jest kada pošalje neke druge da se iživljavaju na tuđoj djeci. Samo neka nastavi. Predaja nije opcija, za to bi se neki uplašili”, rekao je Vučić sinoć.

On je dodao da će jednog dana napisati knjigu, da dobro pamti sve stvari, posebno one koje se tiču Kosova. “Bit će ljudima zanimljivo”, rekao je on i dodao da je geslo “Predaja nije opcija” za cijeli život, prenosi B92.

Najnovije objave