Utorak, 16 Aprila, 2024

Vučić u projekt ‘Srbija 2027’ uvrstio Banja Luku

Najčitanije objave

Vučić je u Palati Srbija predstavljajući plan “Skok u budućnost – Srbija ekspo 2027” rekao da će budžet za te namjene prvo biti povećan na 85 miliona eura, naredne godine na 150, da bi treće godine iznosio 200 miliona eura.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će u naredne četiri godine biti rekonstruisana skoro sva porodilišta u Srbiji, a u dogovoru sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom isto će biti učinjeno i u Banjaluci.

Vučić je predstavljajući plan “Srbija 2027 – skok u budućnost” istakao da nema preče i veće brige za djecu i stare.

“Donijeli smo odluku da rekonstruišemo skoro sva porodilišta u naredne četiri godine. Prvo Beograd, zatim Niš, Kragujevac, Novi Sad. U dogovoru sa predsjednikom Republike Srpske isto ćemo uraditi i u Banjaluci”, rekao je Vučić u obraćanju javnosti u Palati Srbija.

Ako hoćemo više djece, a ne možemo da uredimo porodilišta, kaže Vučić, onda smo licemjerni.

Vučić je rekao da je mnogo novca uloženo u zdravstvo, te istakao da samo nekoliko zemalja u svijetu besplatno liječe toliki broj bolesti kao Srbija.

“U naredne tri godine ćemo povećati budžete za rijetke bolesti i inovativne lijekove za više od 200.000 miliona eura”, rekao je Vučić, prenosi Srna.

Vučić je predstavljajući program “Skok u budućnost – Srbija 2027”, najavio je da će ulaganja u sve projekte u naredne četiri godine, uključujući i Expo 2027, biti na nivou jednogodišnjeg budžeta, 17,8 milijardi eura. Najavio je da će prosječna plata 2027. godine biti 1.400 eura, a prosečna penzija i minimalac 650 eura. Prioritet je da se sačuva mir, Srbija će da nastavi svoj evropski put, čuvajući svoje tradicionalne prijatelje, svoju slobodu i nezavisnost, poručio je Vučić.

Najnovije objave