Utorak, 16 Aprila, 2024

Visoka ocjena od UEFA za Irfana Peljtu za utakmocu Leipzig – Real Madrid

Najčitanije objave

Najbolji sudija iz Bosne i Hercegovine, Irfan Peljto, prošao je ispit na nedavnoj utakmici osmine finala Lige prvaka između Lajpciga i Real Madrida, kako je potvrdila UEFA, prenosi Faktor.

Njegovo suđenje je bilo izuzetno, a odluka da poništi gol Leipzigu u 2. minuti susreta zbog prekršaja Benjamina Henrihsa nad golmanom Reala Andrija Lunjina izazvala je mnogo pažnje.

Peljto je postao prvi glavni sudija iz Bosne i Hercegovine koji je imao tu čast da sudi na meču nokaut faze Lige prvaka, čime je ispisao novo poglavlje u historiji bh. fudbala. Njegovo suđenje je bilo smireno, precizno i dosljedno, a odluka o poništenju gola je bila u skladu s pravilima i podržana je iz VAR sobe.

Krovna evropska fudbalska asocijacija (UEFA) je istaknula da je Henrihs bio u ofsajd poziciji te da je guranjem onemogućio golmana Reala da se vrati na svoje mjesto i eventualno spriječi pogodak Benjamina Šeška. Peljto i njegovi saradnici, Damir Beljo, Senad Ibrišimbegović i četvrti sudija Miloš Gigović, odradili su posao na visokom nivou.

Najnovije objave