Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Visa i Mastercard obustavljaju poslovanje u Rusiji

Najčitanije objave

Kompanije za finansijske usluge Visa i Mastercard objavile su u subotu da obustavljaju poslovanje u Rusiji kao odgovor na njenu invaziju na susjednu Ukrajinu, javlja Foxbusiness.

Visa je u saopštenju navela da će sve transakcije biti obustavljene u narednim danima. Naveli su i da sve transakcije započete sa Visa karticama izdatim u Rusiji više neće raditi van te zemlje, kao i da bilo koje Visa kartice koje izdaju finansijske institucije van Rusije više neće funkcionisati unutar Ruske Federacije.

Al Keli, izvršni direktor kompanije Visa Inc, naveo je u saopštenju da se kompanija osjeća “prinuđenom da reaguje“ nakon ruske “ničim izazvane invazije na Ukrajinu“ i “neprihvatljivih događaja kojima smo svjedoci“.

“Žalimo zbog uticaja koji će ovo imati na naše cijenjene kolege, kao i na klijente, partnere, trgovce i vlasnike kartica koje poslužujemo u Rusiji“, rekao je Keli. Ovaj rat i stalna prijetnja miru i stabilnosti zahtijevaju da odgovorimo u skladu sa našim vrijednostima, dodao je, a prenosi Foxbusiness.

Kompanija Mastercard je u subotu saopštila da je i ona donijela odluku da obustavi usluge u Rusiji zbog “prirode aktuelnog sukoba koji je bez presedana“.

Najnovije objave