Utorak, 25 Juna, 2024

Umro Elvedin Dino Begić, bivši predsjednik Nogometnog saveza BiH

Najčitanije objave

U Sarajevu je u 64. godini preminuo nekadašnji predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Dino Begić.

Begić je na čelu Nogometnog saveza BiH bio od 2012. godine do 2021. godine, a u njegovom mandatu reprezentacija BiH je uspjela izboriti jedini plasman na Svjetsko prvenstvo i to u Brazilu 2014. godine.

Vijest o njegovoj smrti objavio je sadašnji tim menadžer reprezentacije BiH Emir Spahić koji je igrao u zlatnoj eri reprezentacije BiH i surađivao je s Begićem.

“Hvala ti na svemu Dinči! Hvala ti predsjedniče! Da ti Allah dragi podari širok džennet”, poručio je Emir Spahić na društvenim mrežama objavivši fotografiju sa Seadom Kolašincem i Dinom Begićem.

Begić je na čelu N/FS BiH bio od 2012. do 2021. godine, a pod njegovim vodstvom fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine prvi put je otišla na veliko takmičenje, Svjetsko prventvo u Brazilu 2014. godine.

Nakon isteka njegovog mandata Begić je pokušao ostati u organima Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine u funkciji počasnog predsjednika N/FS BiH uz legendarnog Ivicu Osima, no ubrzo nakon što je sadašnji predsjednik saveza Vico Zeljković preuzeo funkciju, ta počasna titula mu je oduzeta.

Begićeva ostavština bit će zauvijek vezana za najveći uspjeh reprezentacije Bosne i Hercegovine, budući da je N/FS BiH fokus usmjeravao na reprezentativne selekcije, a mnogo manje na domaća takmičenja.

Također, bit će upamćen kao predsjednik saveza koji je obezbijedio gradnju Trening Centra u Zenici uz pomoć sredstava UEFA-e, kao i to što je N/FS BiH kupio i adaptirao novu zgradu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Najnovije objave