Petak, 24 Maja, 2024

Uhapšena četvorica kosovska policajaca zbog ranjavanja muškarca

Najčitanije objave

U utorak uveče, istražitelji Policijskog inspektorata Kosova su uhapsili četvoricu osumnjičenih policajaca zbog umješanosti u ranjavanje jednog Srbina blizu kontrolnog punkta na mostu Bistrica, kod Zvečana, na sjeveru Kosova.

U saopštenju Policijskog inspektorata Kosova se navodi da su četvorica policajaca uhapšena zbog sumnje da su počinili krivično djelo “neprijavljivanje krivičnog dela”, dok je jedan od njih osumnjičen za krivično djelo “ubistvo u pokušaju”. Odlukom tužioca im je određeno zadržavanje do 48 sati.

Istražitelji IPK-a preduzimaju i druge istražne radnje u punoj koordinaciji s državnim tužiocem kako bi rasvjetlili sve okolnosti ovog slučaja. Povređeni Srbin se nalazi na liječenju u bolničkom centru u Sjevernoj Mitrovici i nije životno ugrožen. Kancelarija Evropske unije na Kosovu i američki ambasador su pozvali na brzu i temeljnu istragu kako bi odgovorni bili privedeni pravdi, a Srpska lista je najoštrije osudila incident i zahtjeva povlačenje kosovske policije sa sjevera Kosova.

Najnovije objave