Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Udruženje “Pomozi.ba” otvorilo humanitarni bazar za najugroženije građane BiH

Najčitanije objave

Udruženje Pomozi.ba danas u Sarajevu organizuje humanitarni bazar na kojem će sva prikupljena sredstva biti usmjerena ka starim, bolesnim i iznemoglim građanima BiH odnosno korisnicima projekta „Obrok za sve“.

– Na bazaru se mogu kupiti zanimljive stvari, od odjeće, obuće do opreme za bebe, namještaj i slično. To su sve stvari koje smo dobili kao donaciju. Radi se o polovnim i novim stvarima i zaista su veoma povoljne i prihvatljive za svačiji džep – izjavila je Feni glasnogovornica Udruženja Maja Arslanagić Hrbat.

Također, na bazaru su izloženi cekeri, prekrivači i jastučići koji su nastali u šivaonici „Dobrota na kvadrat“.

– To su sve ručno rađene stvari koje smo radili uz pomoć naših volontera. To ima višestruku korist jer smo odlučili da tekstilu koji bi inače bio odbačen da mu damo novi život. Dakle, neko će nositi sve te cekere i koristiti jastučiće i druge zanimljive stvari, a zauzvrat će pomoći nekome kome je pomoć zaista potrebna – kazala je Arslanagić Hrbat.

Svi zainteresovani građani danas do 17 sati mogu posjetiti humanitarni bazar koji se održava u prostorijama Udruženja Pomozi.ba na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića br.8.

„Obrok za sve“ je stalni projekt Udruženja Pomozi.ba u sklopu kojeg se dnevno podijeli više od 1.000 obroka sugrađanima koji sebi ne mogu priuštiti jelo.

Najnovije objave