Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024

UABNOR Mostar traži informacije o devastaciji Partizanskog groblja

Najčitanije objave

Udruženje antifašista i boraca Narodno oslobodilačkog rata Mostar uputilo je poziv MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije da obavijesti javnost o rezultatima istrage devastacije Partizanskog groblja u Mostaru.

U priopćenju se ističe kako je danas deset mjeseci od rušilačkog terorističkog čina na nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine – Partizansko spomen groblje u Mostaru, a još uvijek nisu poznati rezultati istrage niti počinitelji. Udruženje nije zadovoljno izjavom da je istraga u tijeku i da je tužiteljstvo formiralo predmet, te sumnja da su političke opstrukcije odgovorne za tapkanje u mjestu, kao i prethodnih trideset godina.

U priopćenju se također naglašava da šutnja uzrokuje nemir i stvara atmosferu nesigurnosti u gradu, pogotovo jer su se u međuvremenu dogodili i drugi incidenti koji narušavaju odnose u gradu. S obzirom na činjenicu da je jučer, dan prije desetomjesečnice posljednjeg napada na spomenik, Partizansko memorijalno groblje u Mostaru uvršteno među sedam najugroženijih baština u Europi za 2023. godinu, Udruženje poručuje da je ovaj sramotan događaj poznat Europi i cijelom svijetu, što predstavlja veliku sramotu za grad i Bosnu i Hercegovinu.

Najnovije objave