Utorak, 25 Juna, 2024

U Sarajevu počela gradnja luksuznog kompleksa sa čak 777 stanova

Najčitanije objave

U Sarajevu je nedavno aktivirana izgradnja luksuznog kompleksa “Green City” na Pofalićima.

Trenutno se gradi punom parom, a prvi objekti već niču iz zemlje, piše BiznisInfo.ba.

Podsjetimo, na ovom mjestu je planirana izgradnja zgrada sa ukupno 777 stanova i približno 1.000 garažnih mjesta, a procjenjuje se da će u ovom području stanovati 2.100 do 2.500 građana.

Investitor ovog projekta je kompanija “Green City” Sarajevo koju je osnovao Nedim Čaušević. U međuvremenu se Čauševiću priključila kompanija Interkonzum iz Tuzle s kojom sada po pola dijeli vlasništvo u “Green Cityu”.

Čaušević je vlasnik firmi “Teloptic” i “Milkos”, kao i Importanne centra. U njegovom vlasništvu je i Farma Spreča u Kalesiji.

Gradnja kompleksa na Pofalićima ranije je najavljena, ali su radovi sada intenzvirani.

Cilj investitora je, kako su ranije naveli, da podignu kvalitet življenja u ovom dijelu grada, ponude nove sadržaje koji nedostaju – obdaništa, dječije igraone, pedijatrijske ordinacije. Fokus je na djeci svih uzrasta obzirom da u Velešićima i Pofalićima ovakvi sadržaji upravo nedostaju.

Također, tu će se nalaziti i kafe restorani, poslovni prostori i razni drugi komercijalni i uslužni sadržaji, čime će stanovnici ovog naselja i šire dobiti sve te usluge i sadržaje na jednom mjestu.

Najnovije objave