Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024

U Istočnom Sarajevu zapaljena vozila brata Nenada Nešića i njegovog punca

Najčitanije objave

Dva vozila jutros su zapaljena na području Istočnog Novog Sarajeva, potvrđeno je za N1 iz MUP-a Republike Srpske.

Nezvanično radi se o vozilima Predraga Nešića i njegovog punca Mlađena Boživića.

Predrag Nešić je poslanik u NSRS, a izabran je po prvi put u ovom madatu ispred DNS-a, dok je Mlađen Božović šef kabineta ministra Miloša Lučića koji je podnio ostavku nakon hapšenja.

Sam Božović bio je kandidat za ministra u istom mandatu kad i Lučić, ali nije dobio podršku za izbor.

Nešića nisu uspjeli dobiti, ali Božovića jesu. Rekao je da je njegovo vozilo zahvatio plamen sa Nešićevog vozila.

“Nalazilo se vozilo na parkingu pored automobila Predraga Našiča i dio je izgorio. Osjećam se bezbjedno i bezbrižno. Policija neka radi svoj posao”, rekao je Božović za N1.

Oglasili su se i iz DNS-a gdje su najoštrije osudili ugrožavanje imovine Predraga Nešića i pozvali nadležne organe da hitno reaguju.

“Tražimo od policije i tužilaštva da pronađu počinioce, eventualne nalogodavce i utvrde motiv ovog vandalskog čina. Vrijeme je da se stane na put onima koji ugrožavaju bezbjednost i imovinu građana Republike Srpske, ali i onima koji svojim objavljivanjem laži i kleveta podstiču i prizivaju nasilje. Vjerujemo da jutrošnji čin ima duboku političku pozadinu i da ima za cilj destabilizaciju Republike Srpske. DNS vjeruje da će institucije adekvatno reagovati i vinovnike privesti pravdi”, zaključili su u saopćenju.

Policija traga za piromanom koji je zapalio vozilo Predraga Nešića, poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, naime, saopštili su da preduzimaju sve neophodne mjere i radnje sa ciljem rasvjetljavanja ovog slučaja izazivanja opšte opasnosti, a koji je Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo prijavljen jutros oko 5.50.

“Naime, prijavljeno je da u Ulici Prve sarajevske brigade gori automobil. Pripadnici Vatrogasne jedinice grada Istočno Sarajevo sanirali su požar u kojem je vatrom oštećeno još jedno vozilo koje se nalazilo pored zapaljenog”, naveli su iz PU Istočno Sarajevo.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac koji se izjasnio da je riječ o paljevini.

“Policajci su u prisustvu sudskog vještaka izvršili uviđaj na licu mjesta i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu preduzimaju mjere i radnje na pronalsku izvršioca ovog krivičnog djela”, naveli su iz policije.

Najnovije objave