Utorak, 25 Juna, 2024

Tuzlanski učenici osvojili 15 medalja na BOSEPO olimpijadi naučnih projekata

Najčitanije objave

Na Trinaestoj olimpijadi naučno-istraživackih projekata BOSEPO 2022 učešće su uzela i 42 učenika Osnovne i Srednje Richmond Park Međunarodne škole u Tuzli. Prezentirali su projekte iz nekoliko oblasti: energije, ekologije, inženjeringa, informacionih tehnologija i produkcije kratkog filma.

U finalnom takmičenju, koje je održano 18. i 19. februara, predstavili su 25 projekata i osvojili ukupno 15 medalja: četiri zlatne, četiri srebrne i sedam bronzanih, saopćeno je iz te škole.

Trinaesta BOSEPO olimpijada bila je još jedan festival znanja i kreativnosti na kojem su učenici iz Bosne i Hercegovine predstavili svoje ideje takmičeći se sa učenicima iz nekoliko drugih zemalja, kao što su: Meksiko, Južnoafrička Republika, Indonezija, Turkmenistan, Sjeverna Makedonija i druge.

Učenici Richmond Park Međunarodne škole Tuzla osvojili su medalje:

Kratki film juniori: Alem Dautović i Omar Šarić zlatna medalja, Emina Umihanić bronzana medalja.

Okoliš, srednja škola: Vedran Selimović i Nejira Sarajlić zlatna medalja, Ema Avdagić i Sarah Džaka srebrna medalja, Lamija Salkić, bronzana medalja.

Energija, srednja škola: Faris Dinarević i Adnan Šehanović zlatna medalja; Ema Kovačević srebrna medalja; Mona Žunić i Enna Berberović bronzana medalja; Esma Tuzlaković i Zara Bulić bronzana medalja.

Kratki film, srednja škola: Sami Bektašagić, zlatna medalja; Ajla Saliharević i Sarah Džaka srebrna medalja, Iman Huremović srebrna medalja; Vedran Selimovi i Nejira Sarajlić bronzana medalja; Ajla Ramić bronzana medalja i Darija Pirić i Harun Kremić bronzana medalja.

Najnovije objave