Ponedjeljak, 20 Maja, 2024

Tužitelji Tužiteljstva BiH boravili u Holandiji, sastanak s timom EUROPOL-a i EUROJUST-a

Najčitanije objave

Vršilac dužnosti glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Milanko Kajganić održao je sastanak sa timom tužitelja koji su boravili u EUROPOL-u i EUROJUST-u, kako bi se dogovorile dalje aktivnosti u borbi protiv organiziranog kriminala.

Tužitelji Posebnog odjela za organizovani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju boravili su u Kraljevini Holandiji gdje su održali niz sastanaka sa partnerskim institucijama i agencijama, a u vezi sa radom na međunarodnim operacijama u borbi protiv organiziranog kriminala na području zapadnog Balkana.

Aktivnosti se odnose na uspostavu izravne suradnje sa partnerskim institucijama i policijskim i tužiteljskim asocijacijama, a radi efikasne razmjene dokaza i informacija o organiziranom kriminalu.

Tužitelji su se između ostalog sastali sa predstavnicima asocijacija EUROPOL i EUROJUST u svrhu ostvarivanja izravne suradnje i komunikacija u svezi dostave informacija o organiziranim kriminalnim skupinama na području BiH i zapadnog Balkana do kojih su došle partnerske institucije iz inozemstva, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Najnovije objave