Petak, 24 Maja, 2024

Trebao mi je neki novi početak. Najmlađi zaljubljenici u slikarstvo predstavljaju se publici

Najčitanije objave

Najmlađi zaljubljenici u slikarstvo dobili su priliku da se mostarskoj publici predstave u sklopu ciklusa “Trebao mi je neki novi početak” koji organizira mostarski Centar za kulturu.

Prva proljetna izložba bit će otvorena u Centru za kulturu u utorak, 21. ožujka, s početkom u 18 sati, a svoje radove predstavljaju Šejla Behram, Tara Letić i Radan Valik.

Šejla Behram rođena je u Mostaru 1. prosinca 2008. godine. Pohađa 9. razred u OŠ Zalik. Od malih nogu crta, a ozbiljnije se počela baviti slikanjem u 12. godini, kada je krenula i u školu slikanja profesora Maje i Ibrahima Novalića u Mostaru.

Njezina najdraža tehnika je ulje na platnu, a također voli raditi i grafitom. Omiljeni motivi su joj mrtva priroda i portreti. Također, od malih nogu voli strane jezike i trenutno uči engleski, francuski, njemački i švedski jezik.

Tara Letić rođena je 26.01.2012. godine u Beogradu. Pohađa peti razred Prve osnovne škole u Brčkom. Još od malena je voljela da slika i kreativno da se izražava, a od sedme godine počinje pohađati i sate slikanja. Motivi: pejzaž, mrtva priroda, portreti i apstraktna figuracija. Tehnika: akril na platnu i lesonitu. Aktivna je u svojoj lokalnoj zajednici i sudjelovala je humanitarnim akcijama kao i u nekoliko akcija koje su imale za cilj podizanje svijesti o okolišu. Voli sport i muziku, komunikativna je i vedrog duha.

Radan Valík rođen je 30.5.2013. u gradu Zlin, Češka Republika. Osnovno školovanje počinje 2019. u Makarskoj. Danas živi na dalmatinskom otoku Lastovo i često boravi i u BiH.

Kaže za sebe da govori četiri jezika – češki, hrvatski, poljski i engleski.

Njegovi najveći hobi su slikanje, crtanje, fotografiranje, planinarenje i tenis.

Najnovije objave