Ponedjeljak, 20 Maja, 2024

TRAGEDIJA U SAD: Tornado u Mississippiju ubio najmanje 23 osobe (VIDEO)

Najčitanije objave

Najmanje 23 osobe izgubile su život, a više desetaka ih je ozlijeđeno u razornom tornadu i grmljavinskoj oluji koja je pogodila dio savezne države Mississippi u petak navečer.

Tornado je uzrokovao veliku materijalnu štetu u području duljem od 160 km. Agencija za upravljanje hitnim situacijama savezne države izvijestila je da četiri osobe trenutno su nestale, dok timovi za potragu i spašavanje nastavljaju pretragu terena u potrazi za preživjelima. CNN izvještava da su timovi za potragu i spašavanje bili aktivni u gradovima Silver City i Rolling Fork koji su bili najžešće pogođeni tornadom.

Lovci na oluje su tijekom noći prijavili Nacionalnoj meteorološkoj službi najmanje 24 tornada. Fotografije objavljene na društvenim mrežama prikazuju srušene zgrade, prevrnute automobile i skupine ljudi koji se u mraku pokušavaju izvući iz ruševina. Guverner Mississippija Tate Reeves pozvao je građane na molitvu i izjavio da su angažirane hitne medicinske službe kako bi se pomoglo ugroženima te su u tijeku potraga i spašavanje.

Najnovije objave