Petak, 24 Maja, 2024

Thomas Tuchel mogao bi napustiti Bayern nakon osvajanja naslova njemačkog prvaka

Najčitanije objave

Dramatični uspjeh u osvajanju bundesligaškog naslova nije spriječio mogući odlazak Thomasa Tuchela iz Bayerna, samo dva dana nakon trijumfa.

Prema izjavama bivšeg igrača Bayerna, Liverpoola i njemačke nogometne reprezentacije, Dietmara Hammanna, Tuchel je na izlaznim vratima kluba unatoč nedavnom uspjehu. U subotu, samo nekoliko sati nakon osvajanja 11. uzastopnog naslova njemačkog prvaka, Bayern je iznenadio otkazima glavnog operativca Olivera Kahna i sportskog direktora Hasana Salihamidžića.

Hammann, koji je djelovao kao stručni sukomentator za njemačku televiziju, izrazio je sumnje u daljnji ostanak Tuchela u klubu.

Kada se ljudi ovako tretiraju, postavlja se pitanje žele li uopće raditi za takav klub? Ne mogu isključiti mogućnost da će Tuchel uskoro otići. Međutim, njegov odlazak bit će na njegovu volju – izjavio je Hammann.

Bayern je u subotu slavio u gostima kod Kölna rezultatom 2:1 u trileru, osiguravajući tako novi naslov, iskoristivši domaći kiks Borussije Dortmund protiv Mainza (2:2).

Unatoč osvajanju naslova, Bavarci su ove sezone pokazali veliku ranjivost, pružajući Borussiji priliku za osvajanje naslova na pladnju. Međutim, žuto-crni nisu uspjeli iskoristiti tu priliku, propuštajući osvojiti prvenstvo prvi put od 2012. godine.

Najnovije objave