Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Svečana projekcija komedije “Deset u pola” u petak u Sarajevu s ekipom filma

Najčitanije objave

Ekipa komedije “Deset u pola” Danisa Tanovića pozdravit će publiku u Sarajevu, na svečanoj projekciji koja će biti održana sutra (u petak, 3. decembra) u 20:00 sati u Cineplexxu Sarajevo.

Projekcije s dijelom ekipe filma održane su uoči početka kino prikazivanja u regiji: u Zagrebu, Beogradu, Novom Sadu i u Kranju u Sloveniji, gdje je film prikazan u srijedu navečer. Publiku su u Cineplexxu Kranj pozdravili glumica Anja Matković, glumci Goran Navojec i Branko Đurić Đuro te ko-scenarist Nikola Kuprešanin. Nakon projekcije održan je i razgovor o filmu.
“Glavna tema ovog filma je ljubav, kao u svakom dobrom filmu”, rekao je Navojec.
“Deset u pola” je premijerno prikazan na 27. Sarajevo Film Festivalu, nakon toga na festivalima u Turskoj u Istanbulu – Bosphorus Film Festival, u Dohi u Kataru na Ajyal Film Festivalu, na Zagreb Film Festivalu i na Festivalu autorskog filma (FAF) u Beogradu. Flm je nastao u produkciji Obala Art Centra i Turske radio-televizije (TRT), i uz podršku BH Telecoma i Visit Sarajevo, koji je partner regionalne promocije.
Radnja filma događa se u Sarajevu, u maju ove godine. Baščaršija pokušava da se oporavi od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak – dolazi ljeto, postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti. Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla da pojede ”najbolje ćevape u Sarajevu”, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kafe. Ovaj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva potpuni raspad komšijskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog, već i cijelog grada. Gdje se jedu najbolji ćevapi u Sarajevu?
Regionalni kino-distributer filma je dugogodišnji partner Sarajevo Film Festivala Con film grupacija u saradnji sa kompanijama Art Vista i Oskar film.
Komedija “Deset u pola” je na redovnom repertoaru kina u BiH, regiji i u većim evropskim gradovima.

Najnovije objave