Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Splićanin nestao u Beogradu: Izašao je iz kluba i nestao u riječnoj magli

Najčitanije objave

Splićanin Mateja Periš s društvom je otišao u Beograd gdje su planirati dočekati Novu Godinu. S obitelji se zadnji put čuo u četvrtak 30. prosinca kasno poslijepodne, oko 17 sati. Navečer je s društvom izašao na večeru u popularnoj Beton Hali. Radi se o kompleksu s nizom ugostiteljskih objekta uz rijeku Savu u Karađorđevoj ulici.

Pozicija u samom središtu Beograda s upečatljivim pogledom na rijeku dovela je do toga da se od nekadašnjeg industrijsko-skladišnog prostora napravi iznimno posjećen urbani dio grada. Odlukom otprije deset godina u tom kompleksu su dozvoljeni samo objekti ugostiteljskog tipa, kako restorani tako i noćni klubovi.

izašao je iz kluba i nestao u riječnoj magli
Policijskoj upravi za grad Beograd 31. prosinca u 18 sati nestanak mladića iz Splita prijavio je njegov prijatelj, objavio je MUP Srbije.

IZLAZAK IZ KLUBA

Upravo stoga društvo uz Splita nije moralo ići daleko već su nakon večere njih sedmorica produžili u klub Gotik koji se nalazi u istom kompleksu. Iza ponoći, oko 2.30 sati primijetili su da među njima nema Mateja. Sjedili su uz piće i u jednom trenutku on se digao i krenuo prema izlazu i oni ga više nisu našli – posvjedočili su kasnije.

Kada su u prvi tren primijetili da ga nema, mislili su da je s nekim društvom i nisu odmah na to obraćali pažnju tek su se uznemirili kada su ujutro pred odlazak iz kluba ugledali njegovu jaknu na vješalici u garderobi.

PRIJAVA NESTANKA

Otišli su u apartman gdje su bili smješteni, očekujući da će se on tamo pojaviti. Kad nije došao do poslijepodneva, 31. prosinca u 18 sati službeno je evidentiran nestanak. Policijskoj upravi za grad Beograd 31. prosinca u 18 sati nestanak mladića iz Splita prijavio je njegov prijatelj, objavio je MUP Srbije.

Jedan od Matejevih prijatelja također je preko sestrinog mu Instagrama zatražio broj mobitela roditelja. Otac je izjavio kako je tada znao da nešto nije u redu, a naročito kada je saznao da je Matejev mobitel isključen.

SNIMKE KAMERA

Otac je u subotu 01. siječnja kontaktirao prijatelje i poznanike u Beogradu i organizirao ukrcaj na prvi let. Kontaktirali su ga iz hrvatskog veleposlanstva u Beogradu i iz beogradske policije koja je organizirala potragu i prije nego li je prošao rok od 48 sati koliko se inače čeka kod nestanka punoljetnih osoba.
Istog dana je policija uzela snimke nadzornih kamera iz kluba “Gotik” i obližnjih objekata. Istražitelji su došli u klub i pregledali sve prostorije, a zatim su razgovarali s osobljem i pojedinim gostima koji se ne sjećaju da su vidjeli Mateja da izlazi ili da se kreće ispred kluba.

Navodno su nadzorne kamere ispred kluba snimile su nestalog mladića kako se kreće prema stepenicama koje se spuštaju prema jednom splavu i nestaju u magli koja se spušta s rijeke. Službeni izvori nisu potvrdili taj podatak zbog kojeg se strahuje da se mladić utopio.

OTAC DOŠAO U BEOGRAD

U nedjelju 02. siječnja poslijepodnevnim letom iz Tivta u Beograd je došao Matejev otac, Nenad Periš. Istog dana se u javnosti pojavila informacija da je Matej snimljen kako na gradskim ulicama traži taksi, međutim nije službeno potvrđeno niti da postoji snimka niti da bi se radilo o mladiću iz Splita. Te noći u potragu se uključila Mreža za opasnost Srbije koja je baterijskim svjetiljkama pretraživala područje Ušća dok je policija pretraživala rijeku s dva broda.

izašao je iz kluba i nestao u riječnoj magli
Navodno su nadzorne kamere snimile mladića kako trči Beogradom.

PRETRAŽUJU I DUNAV

Zapovjednik Riječne policije sudjeluje u potrazi 24 sata te su aktivirane sve riječne patrole. Zbog brzine riječne struje od deset kilometara na sat i blizine ušća, procijenilo se da bi potragu trebalo proširiti i na Dunav.

Temperature vode su u ovo doba godine niske: Sava je 7,2 stupnja, a Dunav 4,8 stupnjeva. Zbog sve većeg interesa javnosti, stižu dojave koje bude nadu da se nije dogodilo najgore.

Tako se policiji javio i svjedok koji je navodno u nedjelju 01. siječnja u 3.30 sati u središtu Rume vidio mladića svijetlih očiju i kose koji je bio u prevelikoj odjeći i govorio je splitskim naglaskom, piše Sobodna Dalmacija.

Najnovije objave