Subota, 2 Marta, 2024

Smartphone Googlea mogao bi biti pravi hit

Najčitanije objave

Posljednjih godina Googleova strategija na tržištu pametnih telefona obuhvata dva flagship telefona, te dodatni uređaj srednje kategorije pristupačne cijene i odličnog hardvera.

Za ovu godinu planovi također uključuju cjenovno povoljniji uređaj, koji će se na tržištu pojaviti kao Pixel 7a, ali i prvi Googleov savitljivi telefon.

Na mreži su se pojavile nove glasine o jeftinijem modelu Pixel 7a. Kako je to uobičajeno danas na mobilnom tržištu, većina stvari o novim modelima telefona, kao i drugih gadgeta, sazna se puno prije predstavljanja zahvaljujući brojnim glasinama koje kruže mrežom.

Informacije o Pixelu 7a dolaze iz Vijetnama, gdje su se novinari jednog portala dokopali testne verzije tog telefona koja je namijenjena programerima te se, kada je dizajn u pitanju, ne razlikuje previše od prošle generacije.

Prema ranijim glasinama, ali i ovim novim informacijama, od Pixela 7a tako možemo očekivati ekran dijagonale 6,1 inča frekvencije osvježavanja 90Hz, a pokretat će ga, naravno, Googleov vlastiti čipset Tensor te posljednja verzija Androida.

U odnosu na prošlogodišnji model, sedmica ipak ima više radne memorije (8 GB RAM-a u odnosu na 6 GB RAM-a), a kao i model 6a, imat će IP67 certifikat vodootpornosti.

Još jedna stvar koja se neće previše razlikovati u odnosu na model 6a su kamere te će i Pixel 7a imati dvije 12 MP kamere, ali tek treba vidjeti hoće li imati neke dodatne opcije te koliko će se kvaliteta snimljenih fotografija razlikovati na novom modelu u odnosu na prethodnika, piše Dnevnik.hr.

Ono što još nije poznato jest kapacitet baterije i brzina punjenja, ali to su sve podaci koje bi, ako ne kroz glasine tokom sljedećih sedmica, trebali saznati uskoro na službenom predstavljanju, kada će ta kompanija objaviti i podatke o dostupnosti i cijeni tog telefona.

Na stranici Droid Life kažu da se, ako bi ta cijena iznosila 449 dolara (819 KM), koliko je stajao i njegov prethodnik, ne bismo trebali iznenaditi ako za novim Pixelom zavlada velika potražnja.

Najnovije objave