Srijeda, 24 Aprila, 2024

SFF – Otvorene prijave za TV serije za nagrade Srce Sarajeva

Najčitanije objave

Otvorene su aplikacije za prijavu TV serija za nagrade Srce Sarajeva 28. Sarajevo Film Festivala. Prijave su otvorene do 31. marta 2022., a prijava je besplatna.

Pravo prijave imaju dramske serije i komedije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova i Slovenije, premijerno prikazane u periodu od 1. aprila 2021. do 30. aprila 2022. godine.

Serije za program Sarajevo Film Festivala prijavljuje producent/vlasnik prava, a za mogućnost nominacije za nagrade potrebno je prijaviti sve epizode serije.

O nominacijama i nagradama odlučuje Strukovni žiri, sastavljen od više od 400 filmskih profesionalaca iz regije.

Nagrade će biti dodijeljene u dvije kategorije: za dramske serije i za komedije. U kategoriji dramskih serija, dodjeljuje se 8 nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju žensku epizodnu ulogu, najbolju mušku epizodnu ulogu, za Zvijezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

U kategoriji komedija dodjeljuje se pet nagrada: za najbolju komediju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

Sarajevo Film Festival nagrade Srce Sarajeva za TV serije je uspostavio prošle godine, s ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana.

– Nominirane, a onda i dobitnike nagrada u kategoriji TV serija bira više stotina profesionalaca iz struke iz cijele regije, koji ovim priznanjima valoriziraju kvalitetu regionalne produkcije. Ovaj region ima izvrsne autore koji se bave važnim temama na zanimljiv način. Sarajevo Film Festival kao centar filmske industrije okuplja njihovu snagu i talent, najboljim projektima povećavajući vidljivost i prodaju na međunarodnom tržištu – izjavio je direktor Sarajevo Film Festivala Jovan Marjanović.

Pravilnik, uslovi i online formulari za prijavu objavljeni su na web stranici Sarajevo Film Festivala.

Ceremonija dodjele nagrada u kategoriji TV serija bit će održana na 28. Sarajevo Film Festivalu, koji se ove godine održava od 12. do 19. augusta.

Najnovije objave