Petak, 24 Maja, 2024

Serija ‘Znam kako dišeš’ na 80. Venecija film festivalu

Najčitanije objave

U sklopu Glavnog programa jubilarnog 80. Venecija film festivala, održana je premijera serije “Znam kako dišeš”, koja je nastala u produkciji Deblokade i BH-Content Laba.

Direktor festivala, gospodin Alberto Barbera, publici je predstavio ekipu filma, uključujući glavne glumce Jasnu Đuričić i Lazara Dragojevića, scenaristicu Elmu Tataragić, reditelja Alena Drljevića, producenta ispred BHContent Laba Sedinu Kahrimana i kreatore serije Jasmilu Žbanić i Damira Ibrahimovića.

Nakon prikazivanja, reakcije publike bile su izuzetno emotivne, ljudi nisu napuštali salu, a ekipa je nagrađena emotivnim i dugim ovacijama.

Deadline, jedan od najprestižnijih svjetskih magazina, izdao je vrlo pozitivnu kritiku serije odmah nakon festivalskog prikazivanja. Kritika ističe duboko istraživanje tema klasnih podjela i nejednakosti u društvu, dok se istovremeno bavi porodičnim temama i međuljudskim odnosima.

Svjetski distributer serije je njemačka “Beta films”, koja izražava veliko zadovoljstvo interesom svjetskih platformi i TV stanica za prikazivanje serije “Znam kako dišeš”.

Damir Ibrahimović iz Deblokade smatra da je ovo veliki uspjeh za produkcijsku kuću i bosanskohercegovačke filmske radnike te potvrda da je kompanija BH Telecom napravila izuzetno uspješan i svjetski proizvod, BH content LAB.

Ovo je prvi put da je jedna TV serija sa ovih prostora svoju svjetsku premijeru doživjela u sklopu Venecija Film Festivala. Osim naše serije, prikazana je samo još jedna serija iz cijelog svijeta. Premijera serije za našu publiku zakazana je za oktobar.

Najnovije objave