Petak, 24 Maja, 2024

Sastanak SDS-a i PDP-a: Dodiku i njegovoj politici rekli smo NE!

Najčitanije objave

Čelnici SDS-a i PDP-a održat će sastanak u Banjaluci, a tema sastanka će biti aktuelna politička situacija.

Predsjednici SDS-a Mirko Šarović i PDP-a Branislav Borenović obratiće se medijima na pres konferenciji koja je zakazana za 16:30 časova.

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović ranije je komentarisao najavu povratka SNSD-a u državne institucije.

“Кakav КRAH galamdžijske politike! Nakon pet mjeseci busanja u prsa, žestokih riječi, još žešćih najava i inicijativa, drug Mile se ponizno vraća svom drugu Bakiru u Sarajevo. Prošla ljutnja, kako reče potonji, ali ostaje BRUКA nikad veća, NJEGOVA! A zaključci NSRS i Inckova odluka”, napisao je Borenović.

O eventualnom povratku u zajedničke institucije odluku treba donijeti Narodna skupština Republike Srpske i niko drugi, izjavio je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

Kestenje iz vatre, kaže Šarović, mi nećemo vaditi, jer ih nismo ni bacali.

„Na liniji odbrane Republike Srpske uvijek smo bili kao i ovog puta i nastojali smo da urazumimo vlast da ne srlja i da vuče pametne poteze u ovako delikatnoj situaciji, zbog čega smo sa njihove strane satanizovani u medijima“, istakao je Šarović.

On kaže da se još jednom pokazalo da je Dodikova politika opasna i bez jasnog cilja.

„Dodiku i njegovoj politici rekli smo NE, jer smo se u ovoj krizi koja traje nekoliko mjeseci uvjerili da se radi o opasnoj politici bez bilo kakvog jasnog cilja, gdje odluke od nacionalnog značaja donosi samo jedan čovjek, bez bilo kakvog unutrašnjeg konsenzusa o pitanjima koja se tiču svih nas“, naveo je predsjednik SDS.

Najnovije objave