Srijeda, 24 Jula, 2024

RS šalje pomoć Ukrajini. Šta će reći Putin?

Najčitanije objave

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš potvrdio je danas u izjavi Srni da će zajedno sa ukrajinskom zajednicom u Republici Srpskoj u srijedu, 9. marta, dostaviti kabinetima predsjednika Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH specifikaciju humanitarne pomoći koja će biti upućena ukrajinskom narodu.

Tomaš je pojasnio da je nakon nedavnog sastanka koji su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik održali u Prnjavoru sa predstavnicima lokalne vlasti i ukrajinske nacionalne zajednice upućen zahtjev Ambasadi Ukrajine u Zagrebu i Кonzulatu u Sarajevu da dostave specifikaciju neophodne pomoći narodu Ukrajine.

“Po dostavljanju specifikacije, tražena pomoć će biti nabavljena i upućena gdje je najpotrebnija”, rekao je Tomaš.

On je ponovo izrazio zahvalnost najvišim funkcionerima iz Republike Srpske za inicijativu da se pomogne ukrajinskoj zajednici u Republici Srpskoj i ukrajinskom narodu uopšte.

Dodik i Cvijanovićeva su nakon sastanka održanog u četvrtak, 3. marta, u Prnjavoru obećali finansijsku i humanitarnu pomoć ukrajinskoj nacionalnoj zajednici, ali i izrazili spremnost da Republika Srpska, ukoliko se za to ukaže potreba, primi djecu iz Ukrajine.

Najnovije objave