Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

RCC pokreće inicijativu za izbor žena poduzetnica godine sa Zapadnog Balkana

Najčitanije objave

Savjet za regionalnu suradnju (RCC) pokrenuo je inicijativu za izbor žena poduzetnica godine sa Zapadnog Balkana, kojom se odaje priznaje ženama koje su osnovale i razvile vlastiti posao i doprinijele novim i održivim radnim mjestima za druge žene i muškarce u regionu.

Nominacije su otvorene do 4. marta ove godine i svako može predložiti ženu koja je stanovnica i ima biznis u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji, Kosovu i Sjevernoj Makedoniji, saopćio je danas RCC.

Žiri će izabrati šest poduzetnica sa Zapadnog Balkana u šest kategorija, i to žena ekološka poduzetnica, kreativna žena poduzetnica,žena poduzetnica u turizmu i ugostiteljstvu, Romkinja žena poduzetnica, žena startap poduzetnica i mlada žena poduzetnica.

Pobjednicama će biti uručeno priznanje na regionalnoj konferenciji za žene poduzetnice na Zapadnom Balkanu
11. marta 2022. godine u Tirani. one će imati priliku da na konferenciji predstave svoje biznise.
„Doprinos žena poduzetnica je ključan za napredak Zapadnog Balkana. Njihov naporan rad, inovativan način razmišljanja i nepokolebljiva predanost predstavljaju istinski doprinos rastu naših ekonomija i procvatu naših društava. Namjera nam je da ovom inicijativom odamo skromno priznanje ovim hrabrim i snažnim ženama koje su se usudile boriti protiv stereotipa i donijeti promjene“, naveo je RCC.

Za više informacija i nominaciju posjetite link

Najnovije objave