Srijeda, 24 Jula, 2024

Putinov osobni špijun dolazi u Beograd. Očekuje se pokušaj destabilizacije regije

Najčitanije objave

Usred rata u Ukrajini, u ponedjeljak u Beograd dolazi Nikolaj Patrušev, tajnik Vijeća za nacionalnu sigurnost Rusije i glavni obavještajac Vladimira Putina gdje će se susresti sa srpskim predsejdnikom Aleksandrom Vučićem, piše Jutranji list.

Službeno, Patrušev u Beograd dolazi kako bi sa srpskim vlastima razmijenio informacije o borcima iz Albanije, Bosne i Hercegovine i s Kosova koji se navodno nalaze na području Donbasa u Ukrajini i bore na strani Ukrajine.

Naime, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov nedavno je izjavio da ruske vlasti provjerevaju informacije da su u Donbas stigli plaćenici s Balkana. Odmah se na tu izjavu nadovezao Milorad Dodik kazavši kako se izjave Lavrova moraju shvatiti ozbiljno, jer dolaze od čovjeka koji je jedan od vrhovnih autoriteta svjetske diplomacije.

Dodik je tada najavio da će od nadležnih sigurnosnih službi u BiH zatražiti provjeru tih informacija. Lavrovu je pak odmah odgovorila ministrica vanjskih poslova BiH, Bisera Turković, kazavši bi kako bi dužnosnici zemalja u javnosti trebali iznositi samo provjerene informacije. Tvrdnje Lavrova odmah su demantirale i službene institucije Kosova.

Najnovije objave