Utorak, 25 Juna, 2024

Proljeća ni na vidiku. Kiša, sunježica, snijeg…

Najčitanije objave

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima, a od ponedjeljka sa snijegom, javlja Anadolija.

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno je registrovana kiša na području Hercegovine i sjeveru Bosne.

Jutros su na Bjelašnici izmjerena minus tri stepena, na Sokocu minus dva, Ivan Sedlu, u Livnu i Srebrenici dva, Sanskom Mostu tri, Bihaću, Sarajevu, Tuzli i Zenici četiri, Banjaluci pet, Doboju i Širokom Brijegu šest, Bijeljini sedam, Gradačcu osam, Mostaru i Trebinju deset i Neumu 12 stepeni.

“Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U ponedjeljak se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša ili sunježica, a u višim područjima snijeg. U noći na utorak i u nizinama će padati snijeg. U većem dijelu Hercegovine sunčano prije podne, naoblačenje se očekuje u poslijepodnevnim satima. Pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom, na sjeveru Hercegovine. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Temperatura zraka većinom između dva i osam, na jugu zemlje od deset do 16 stepeni.

U utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Bosni većinom sa snijegom, u nizinama može padati i sunježica. Prije podne slab snijeg može padati na sjeveru i istoku Hercegovine. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i jedan, na jugu zemlje od tri do sedam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i pet, na jugu zemlje od osam do 11 stepeni.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini većinom očekuje oblačno vrijeme, na jugu djelomično vedro. Lokalno malo snijega u Bosni može pasti u jutarnjim satima. U Hercegovini slaba kiša u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i jedan, na jugu zemlje do četiri stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i osam, na jugu zemlje od osam do 12 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se i u četvrtak u Bosni i Hercegovini. Slaba kiša je moguća u nizinama na području Hercegovine, centralnim, istočnim i jugozapadnim dijelovima Bosne. U višim područjima slab snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus pet i nula, na jugu zemlje do četiri stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i osam, na jugu zemlje do 11 stepeni.

Najnovije objave