Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Projekat ‘Bolnica za plišane igračke’ osvojio srca mnogih mališana u vrtićima Novog Sarajeva (VIDEO)

Najčitanije objave

Centar razvojnih inicijativa u saradnji sa Udruženjem studenata medicine u BiH „BoHeMSA“ i marketing agencijom Republic, uspješno je realizovao projekt “Bolnica za plišane igračke”, a koji je implementiran u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), koji finansira Evropska unija, a koju provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz podršku Općine Novo Sarajevo.

Ovaj projekt imao je za cilj oslobađanje djece straha od doktora kroz inovativne edukativne radionice.

Putujuća Bolnica za plišane igračke oduševila najmlađe

Ovaj neobičan projekt putujuće “Bolnice za plišane igračke” osvojio je srca mališana u vrtićima Novog Sarajeva. Radionice su se održale u vrtićima Mašnica, Zvončić, Rosica, Košuta, Kekec, Aprilski cvjetovi, Kids Land i Nur, a kroz njih je prošlo ukupno 212 djece.

Edukacija kroz igru i smijeh

Projekat je uključivao deset radionica koje su vodila 3 predavača/ice/-doktora/ice i 17 volontera/ki/-doktora/ica. Ova serija radionica je pomogla djeci u oslobadjanju od straha od „bijelih mantila“, te je podigla svijest mališana o važnosti zdravlja i inspirisala mnoge od njih da istraže polje medicine. Kroz igru, smijeh i interaktivne aktivnosti, “Bolnica za plišane igračke” je ostavila neizbrisiv trag u sjećanjima djece, pružajući im ne samo znanje, već i želju za istraživanjem i učenjem o zdravlju na poseban način.

Inspiracija za budućnost

Ovaj projekt ne samo da je doprinio podizanju svijesti o zdravlju među najmlađima, već je također inspirisao mnoge da razmotre mogućnost ulaska u polje medicinskih nauka. Inicijative poput ove pokazuju da imaju značajan uticaj na inspiraciju djece da istraže svijet znanja i medicine na zabavan i edukativan način.

Projekat “Bolnica za plišane igračke” je izvrstan primjer kako kreativna i edukativna inicijativa može pozitivno uticati na zajednicu i obogatiti živote najmlađih članova društva.

Najnovije objave