Utorak, 16 Aprila, 2024

Pretresi u Zenici i Banja Luci: Uhapšeno više osoba, pronađena droga i oružje

Najčitanije objave

Aktivnosti pod nazivom “Meta II” provode se pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, u suradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Postupajući po nalogu Općinskog suda u Zenici u sklopu operativne akcije “Meta II”, u srijedu i danas u ranim jutarnjim satima, policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK) izvršili su pretrese na 16 lokacija u Zenici, dok su pripadnici MUP-a RS izvršili pretres na jednoj lokaciji u Banja Luci.

Cilj pretresa objekata i osoba je pronalaženje i privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranje i uhićenje osoba koje su meta akcije. Te osobe se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela poput “neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga”, “posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga”, “nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materijala”, “teške krađe” i drugih prema članku 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije u ZDK.

U dosadašnjem tijeku operativne akcije, više osoba je lišeno slobode, pronađena je veća količina opojnih droga i oružja. Detalje o rezultatima pretresa i drugim poduzetim mjerama i radnjama u sklopu akcije “Meta II” potvrdit će se tijekom dana nakon provedbe navedenih aktivnosti, izvijestio je MUP ZDK.

Najnovije objave